KING SISTERS
JOSKE KONING – ACTRICE
ANNELIE KONING – VOCALIST
MARTHE KONING – PERFORMER
Song of the Sisters staat op Brighton Fringe Festival 2019! Vier dagen spelen we onze voorstelling in The Spire, een prachtige kerk in Brighton. Speciaal hiervoor hebben wij onze voorstelling naar het Engels vertaald.

Speelschema:
30 mei 19:30
31 mei 17:00
1 juni 17:00
2 juni 16:00

Koop een ticket via de onderstaande link.

SONG OF THE SISTERS

Drie zussen; een performer, een zangeres en een actrice die elkaar feilloos begrijpen in hun geïmproviseerde klanktaal.
Wat verbindt en wat vervreemdt ze van elkaar?
Spelend onderzoeken ze de grens tussen symbiose en autonomie. In fysieke scenes, zang die beweegt van close-harmonie tot klank-improvisatie en taal die varieert van poëzie tot dialoog.
Wie ben je met, en wie los van je familie?

Eind regie: Sanya Schneuder

“Song of the Sisters” won Best of Fringe Award, een tour door Nederland in februari en maart 2019!

Fringe jury: “Een prachtige, persoonlijke, intieme, ontroerende voorstelling met een zeer prettige energie en een goede dosis humor. De chemie tussen de drie zussen is spetterend, waaruit de liefde spreekt, maar ook strijd en rivaliteit. De jury werd meermaals door kippenvel overmand.”

Ticket for Fringe Brighton

30 may till 2 june
Joske Koning
Joske is actrice, zangeres, schrijfster en theatermaker. Na de acteursopleiding in Maastricht specialiseerde Joske zich in muziektheater aan T.I.M.E., master van Koninklijk Conservatorium Den Haag en de Veenfabriek. Ze ontwikkelde zich onder meer als ‘bel canto’ -sopraan en bracht de klakkunst-gedichten van Johnny van Doorn op geïmproviseerde muziek (De Wereld Draait Door, 2015).
Als theatermaker vertrekt Joske vanuit het thema hechten en onthechten staat hierin centraal. Ze vertrekt hierbij vanuit haar persoonlijk verhaal en werkt dit theatraal uit met behulp muziek, taal, spel, beweging en beeldende kunst, en werkt daarom samen met kunstenaars van andere kunstdisciplines. Haar meest recente werk ontwikkelde ze april 2018 bij Het Huis Utrecht i.s.m. schrijfster Eva Jansen Manenschijn en kunstenares Iris Box.
Annelie Koning
Annelie Koning is experimenteel vocaliste en componiste. Ze werkt met alle mogelijke geluiden die de stem kan maken en verwerkt deze in haar composities en performances. Om
dit te kunnen doen heeft ze zich naast klassieke- en jazzstemtechnieken ook verdiept in extended zangtechnieken zoals Mongoolse keelzang, microtonaal zingen en grunten. Daarnaast heeft ze zich de kunst van het componeren in het moment, ook wel vrij geïmproviseerde muziek, eigen gemaakt. Deze technieken combineert ze in haar composities met zelf geschreven Nederlandstalige teksten. Dit is terug te horen in het concert “DREAM” (zie videofragmenten, juni 2017), een concert van een uur waarvoor zij alle stukken componeerde. Na haar afstuderen organiseerde ze concerten met onder meer Jaap Blonk, Michiel Braam, Wilbert De Joode, Ab Baars. Ze werkte als “New Voices” samen met De Nationale Opera en schrijft een nieuw programma voor het Grachtenfestival 2018.
Marthe Koning
Marthe Koning is beeldend kunstenaar en performer. In haar werk creëert ze een spanningsveld tussen beeldende installatie en theatrale performance. Ze werkt met simpele objecten zoals touw, trap en fiets en natuurlijke materialen zoals bonen, stenen, krijt. Ook maakt ze gebruik van video. Binnen ArtEZ Fine Art begon Marthe met solo performances waarin ze speelde met de kracht van het kijken, stilte en het bespelen van de verwachtingen van het publiek en gebruik video en de relatie van de performer tot de ruimte. Na twee jaar Fine Art stapte ze over op de performance opleiding in Maastricht en volgt ze tot op heden de opleiding tot theatraal performer.
Facebook
Facebook
YouTube
Instagram